-
-
Kirjaudu
-
Ostoskori
-
Kassalle
- Lisäravinteet
- Treenivaatteet ja kengät
- Treenitarvikkeet
- Elintarvikkeet ja terveys
- Tuotemerkit
- kampanjat
- Outlet
- Uutuudet
- Inspiraatio
Proteiinijauhe
Proteiinijauhe on yksi vanhimmista ja suosituimmista ravintolisistä treenimuodosta riippumatta. Proteiinijauheen avulla voit täydentää ruokavaliotasi ja hyötyä myös nopeasta imeytymisestä treenin yhteydessä.
Mitä proteiinijauhe on?
Proteiinijauhe on suosittu lisäravinne, jota on saatavana useissa eri mauissa ja muodoissa. Sitä saadaan joko eläinperäisistä tai kasviperäisistä raaka-aineista. Eläinperäiset raaka-aineet luokitellaan yleensä täysproteiineiksi, mikä tarkoittaa sitä, että proteiinilla on korkea biologinen arvo (BV). Biologisella arvolla tarkoitetaan sitä, miten hyvin proteiini täyttää ihmisen kaikkien aminohappojen tarpeet.
Eläinperäisiä proteiininlähteitä ovat pääasiassa maitoproteiini, hera- ja kaseiiniproteiini sekä munaproteiini (joissakin harvoissa tapauksissa lihaproteiini). Kasviperäisistä muodoista yleisimpiä ovat soija-, hamppu- ja herneproteiini.
Mitä proteiinjauhe tekee?
Proteiinijauhe toimii helposti saatavilla olevana lähteenä lihaksia rakentavalle proteiinille. Nauttimalla täysproteiinijauhetta heti treenin jälkeen elimistö saa nopean lihaksia rakentavan proteiinilisän, joka edistää lihasproteiinisynteesiä ja joka auttaa elimistöä palautumaan ja rakentamaan uutta lihasmassaa. Se, miten hyvin lihasproteiinisynteesiä stimuloidaan, riippuu proteiinin aminohapporakenteesta ja imeytymisnopeudesta. Mitä nopeampi imeytymisnopeus ja mitä korkeampi EAA-pitoisuus (erityinen leusiini) proteiinijauheella on, sitä paremmin proteiinisynteesiä stimuloidaan ja sen myötä lihasmassaa kertyy.
Koska heraproteiini imeytyy nopeasti ja sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja, hera on paras proteiinijauhe lihasten nopeaan kasvattamiseen.
Miten proteiinijauhetta valmistetaan?
Lisäravinteessa suosituimmat proteiinit ovat heraproteiini ja kaseiiniproteiini, joita saadaan lehmänmaidosta. Valmistusprosessissa hera ja kaseiini erotetaan toisistaan, minkä jälkeen alkaa suodatus- ja puhdistusprosessi. Suodatusprosessi saattaa tapahtua useissa eri vaiheissa, jotta proteiinijauheelle saadaan erilaisia ominaisuuksia, esimerkiksi tiiviste, isolaatti ja hydrolysaatti. Samantyyppistä suodatusprosessia käytetään myös kasviproteiinijauheissa.
Suodatusprosessia käytetään pääasiassa saamaan pois mahdollisimman paljon hiilihydraatteja ja rasvaa. Jopa eniten suodatetut proteiinijauhetuotteet sisältävät pienemmän määrän hivenaineita, tuhkaa sekä kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että proteiinijauheen proteiinipitoisuus on harvoin korkeampi kuin 95–96 %. Sen jälkeen on lisättävä makuaineita, koska mitä suurempi proteiinijauheen puhdistusaste on, sitä katkerampi sen maku on. Tämä tarkoittaa sitä, että proteiinimäärä on hieman alhaisempi maustetussa kuin maustamattomassa proteiinissa. Se tarkoittaa myös sitä, että proteiinipitoisuus saattaa vaihdella muutamalla prosenttiyksiköllä eri makujen välillä. Käytännössä tämä merkitsee yhtä tai kahta grammaa proteiinia 100 grammaa kohti, millä ei ole merkitystä.
Aikaa säästävä ja kustannustehokas proteiini
Yksi proteiinijauheen pääasiallisista eduista on, että sen valmistaminen on hyvin helppoa. Proteiinilisä ei vaadi jääkaappia eikä valmistamista. Se on helppo ottaa mukaan ja tarvitset vain nestettä ja jotakin, missä sekoitat sen, kuten ravistimen.
Mitä useammin ja kovemmin treenaat, sitä suurempi proteiinintarpeesi on. Siksi proteiinijauhe on loistava, laadukas ja edullinen ravintolisä, joka täyttää lisääntyneet tarpeesi. Jos vertaat hintaa esimerkiksi lihaan, huomaat, miten halpa proteiinijauhe on. Suositun Body Science Whey 100% -tuotteemme proteiinikustannukset ovat 20 äyriä grammaa kohti puhdasta proteiinia. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi 23,4 gramman annos maksaa alle viisi kruunua! Yksi annos proteiinijauhetta vastaa tässä samaa proteiinisisältöä kuin noin 110 grammassa ulkofilettä tai kanafilettä.
Kuka käyttää proteiinijauhetta?
Kehonrakentajille ja voimaurheilijoille proteiinijauhe on itsestäänselvyys proteiinintarpeen kattamiseksi ja lihasmassan kasvattamiseksi. Mies- ja naispuoliset urheilijat kaikissa lajeissa käyttävät proteiinijauhetta palautumisen nopeuttamiseksi, vaurioituneen lihasproteiinin korjaamiseksi ja optimaalisen kehon toiminnan ylläpitämiseksi.
Niille, jotka yrittävät päästä eroon kehon rasvasta, proteiini auttaa pitämään rasvanpolton huipussaan, estämään lihasten rappeutumista ja vähentämään ruokahalua.
Maut ja valmistus
Proteiinijauheita on saatavana kaikissa mahdollisissa mauissa. Kun sitä nautitaan aterian lisänä tai välipalana, monet haluavat sekoittaa jauheen maitoon, mikä vahvistaa makua. Jos haluat välttää laktoosia, suosittelemme mantelimaitoa, joka on täyteläisempi ja pyöreämpi maultaan.
Koska maito eri muodoissa sisältää ylimääräisen määrän hiilihydraatteja ja rasvaa, proteiinijauheen imeytyminen hidastuu hieman. Jos nautit proteiinijauheen treenin yhteydessä, nopea imeytyminen on tärkeää ja suosittelemme, että sekoitat jauheesi veteen.
Proteiinijauhe sopii myös leivontaan ja ruoanlaittoon, ja tähän tarkoitukseen on olemassa myös erityinen leivontaproteiini. Tutustu mieluusti “reseptit”-valikkovälilehteen saadaksesi lisää inspiraatiota.
Edulliset proteiinijauheet
Tuotevalikoimastamme löydät aina laajan valikoiman halpoja proteiinijauheita. Proteiinijauheemme ovat aina halpoja, koska meidän mielestämme asiakkaidemme ei pitäisi joutua maksamaan tarpeettoman paljon rahaa ensiluokkaisista proteiinijauheista. Alla voit tutustua halpojen proteiinijauheidemme laajaan valikoimaan. Tutustu halpoihin proteiinijauheisiimme tuotekohtaisilla esittelysivuilla.
Yhteenveto:
Ei siis ole vaikea ymmärtää, miksi proteiinijauhe on ehdottomasti suosituin ravintolisä, on tavoitteesi sitten lisätä tai pudottaa painoa, tai vain voida paremmin! Kun saatavana on kaikkia mahdollisia muunnelmia ja makuja, löydät nopeasti oman suosikkisi!
-
Lajittele
-
Tuotemerkit
Kätevät palautukset